Alice SilkjærAf Alice Silkjær
Byrådskandidat, Socialdemokratiet

Kan vi i Allerød lære noget af Kasper Hjulmands ledelsesstil: anerkendelse og kærlighed i stedet for belønning og straf som medfører frygt og usikkerhed.

Skal vi sætte fokus på omsorgssamtaler i stedet for tjenstlige samtaler med trusler om at få frataget autorisation og andre uhyrligheder, hvor ikke engang retningslinjer for den type samtaler er overholdt med skriftlig indkaldelse, dagsorden og oplysning om ret til at have bisidder med.

Vi har brug for alle medarbejdere i velfærdsområderne. Medarbejdere skal støttes i at kunne være i det følelsesmæssige rum det er, at have med andre mennesker at gøre til meget personlige ting. Det forudsættes kvalificerede ledere, der kan LEDE. Det må vi, som politikere sikre er tilstede.

Vi har brug for alle medarbejdere som kan og vil arbejde med mennesker uanset om det er daginstitution, skoler, ældrepleje og plejehjem eller andre steder. Derfor skal vi sikre at arbejdsmiljøet er helt i top med anerkendende ledelsesstil og at de arbejdsretlige retningslinjer overholdes, så medarbejdere kan føle sig trygge. Derved fremmes trivslen. Kasper Hjulmand kan noget, han arbejder med mennesker om et fag. Jeg tror vi kan lære noget af den stil.