Niels ChristianAf Niels Christian Dahl
byrådskandidat for Socialdemokratiet i Allerød

Det kan være svært at konkludere andet, end at Pankas er ligeglade med deres omdømme, når de ikke overholder påbud fra kommunen. Ifølge Pankas er der allerede foretaget ændringer der skulle reducere lugtgener, men de var ikke i stand til at levere dokumentation indenfor fristen, som var 1. august. Det er fuldstændig uacceptabelt, og det er forståeligt at flere ønsker et produktionsstop på fabrikken.

Problemet er den, at sanktioner kommunen udsætter en virksomhed for, skal ifølge forvaltningsretten svare til virksomhedens ”undladelsessynd”. Det er i dette tilfælde kun manglende dokumentation. Standsning af virksomhedens produktion, ville derfor være en for voldsom reaktion på nuværende tidspunkt. Havde kommunen krævet et produktionsstop, ville Pankas få en let sag om erstatning fra kommunen. På trods af det, har de Konservative insisteret på, at man alligevel skulle kræve en standsning af produktionen.

Det ser for mig ud som, at de Konservatives ageren og udmeldinger i pressen, er et forsøg på at score billige point. Det er der i udgangspunktet ikke noget galt i, men man forsøger at føre Allerøds borgere bag lyset, og det ved jeg, at de er for kloge til.

Der er her tale om, at et ansvarligt flertal i byrådet, har truffet en beslutning til gavn for borgerne. Man valgte ikke at kaste penge efter et hævntogt. Imens lister Konservative udenom, og erklærer symbolpolitisk sejr. Det er frækt og ansvarsløst.