Vibeke HøjbjergAf Vibeke Højbjerg
Byrådskandidat i Allerød for Socialdemokratiet
Høveltsbjergvej 8, 3450 Allerød

 

og

 

Clara Rao
Byrådskandidat i Allerød for Venstre
Hegnetsvej 20, 3450 Allerød

I Allerød byråd er der 21 pladser; 3 er besat af kvinder, altså 14 %. Det kan vi godt gøre bedre.

Vi ønsker mangfoldighed i byrådet, og vil gerne slå et slag for, at flere kvinder går ind i politik. Det handler om at øge talentmassen, og det er vigtigt, at både mænd og kvinder er med til at tage beslutninger for Allerød kommunes fremtid. Hvis vi skal have flere kvinder i byrådet, skal flere kvinder tage springet og stille op, for når kvinder stiller op, bliver de også stemt ind.

Naturligvis er kompetencer og holdninger hos politikerne det vigtigste, og det er optimalt for demokratiet, at hvert køn er nogenlunde ligeligt repræsenteret i byrådet, så alle grupper af borgere i Allerød føler sig repræsenteret. Forskning viser også, at det betyder noget for ligestillingen og for prioriteringer og værdier i den førte politik.

Ud over det demokratiske problem tænker vi også, at kvinder og mænd griber tingene forskelligt an både i forhold til måden at samarbejde på og de forskellige vinkler og værdier, der påvirker politikken og beslutningerne. Her spiller køn en rolle, fordi forskellige prioriteringer giver et bredere og mere innovativt perspektiv i byrådets arbejde til fordel for borgerne.

Vi stiller op for Socialdemokratiet og for Venstre. Fælles for vores baggrund for at være politisk aktive er, at vi begge, med hvert vores politiske ståsted, ønsker at tage ansvar og gøre en forskel for at fremtidssikre en positiv udvikling for borgerne i Allerød kommune. Det tror vi også, at rigtig mange andre kvinder også gerne vil.

Til kommunalvalget 2021 er 32% af de opstillede kandidater en kvinde, mens godt 50% af de stemmeberettigede er kvinder. Du kan møde et udvalg af kvindelige kandidater til et vælgermøde på Mungo Park den 24. oktober.